Automoto
SPORTOVI
Automoto
Buka motora, adrenalin...

Motocross ludnica na zagorskim bregima ovog vikenda

Poslije desetljeća izbivanja EP u motocrossu se vraća u Zabok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon deset godina pauze, Europsko prvenstvo u motocrossu vraća se u Zabok. 9. i 10. travnja 2016. godine na motocross stazi Vučak ponovno će se održati atraktivne moto utrke na kojima će nastupiti natjecatelji iz zemlje i inozemstva, od profesionalaca do malih juniora.

Novoizabrano rukovodstvo Moto Športskog Društva Zabok je uspjelo nakon desetogodišnje pauze vratiti najbolje europske motocross vozače na popularnu stazu 'VUČAK' u Zaboku, kojom je svojevremeno vladao Nenad Šipek, najtrofejniji hrvatski vozač motocrossa i nekadašnji europski prvak u klasi 250 ccm, koji je zbog svoje atraktivne vožnje poznatiji pod nadimkom Leteći Zagorec.

Za nastup na Europskom prvenstvu, osim iz Hrvatske, stigle su prijave iz Češke, Slovačke, Slovenije, Italije, Španjolske i Ukrajine. Kako bi gledateljima pružili potpuni užitak i cijelodnevni program, organizirali smo i pozivne utrke za motocikle zapremnine 50, 65, 85 ccm te vozača amatera ili popularne Blige.

Moto Športsko Društvo Zabok se u suradnji s Nenadom Šipekom i njegovim Valvoline MX Šipek Teamom okrenulo radu s mladim vozačima koji će nastupiti na utrci, a u juniorskom timu su Luka Kunić i Dino Lončar u klasi 65 ccm, te prva vozačica u povijesti kluba sedmogodišnja Nika Vorel i najmlađi vozač Tin Troha, kojemu je tek 6 godina. Osim njih, nastupit će i juniori iz drugih klubova, među kojima je i višestruka prvakinja Hrvatske Mia Ribić.

Dvodnevni program počinje u subotu, kada će se održati dva treninga Europskog prvenstva (u 12 i 14 sati) te kvalifikacijska utrka u 16,30 sati. U nedjelju od 8 sati kreće cijelodnevni program kada nastupaju naši najmlađi vozači, vozači Blige a potom su na rasporedu dvije finalne utrke Europskog prvenstva.

Cijena ulaznice je 30 kn, a ulaznica kupljena u subotu vrijedi i za nedjelju.

Uz buku motora i adrenalin, sve posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider