Automoto
SPORTOVI
Automoto
Gorio mu bolid

Webber bijesan nakon utrke: 'Nisu im važni vozači'

Za australskog vozača Red Bull Renaulta Marka Webbera 14. ovosezonska utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, Velika nagrada Južne Koreje, nije bila sretna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mark Webber je startao s 13. mjesta, ali se uspio probiti i doći u konkurenciju za mjesta na podiju. No, prvo je bio prisiljen ući neplanirano u boks zbog probušene gume, a kasnije je u njega udario Adrian Sutil koji je izgubio kontrolu, te se Red Bullov bolid zapalio. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

''Mislim da se KERS zapalio jako brzo jer je bilo dosta kontakta. Vatra se jako brzo proširila, pa je sreća da su momci bili blizu da je ugase'', rekao je Webber.

Nije se Australac libio ni kritizirati službenog opskrbljivača gumama Pirellija. U 31. krugu je pukla prednja desna guma McLarenovom Sergiju Perezu koji je u tom trenutku bio ispred Webbera, te je Australac prešao preko njegovih ostataka i oštetio vlastite gume, zbog čega je bio prisiljen ući u boks. Taj je incident iznova potaknuo pitanja o kvaliteti Pirellijevih guma koje se strašno brzo troše.

''Vozači nisu super važni, radi se o onome što drugi ljudi žele. Gume se jako troše i također malo eksplodiraju, ali to je na Pirelliju da riješe. Mislim da se moja guma probušila od Pirellijeve gume. Mislim da to neće staviti na svoj reklamni poster.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider