Automoto
SPORTOVI
Automoto
VN Austrije

Rosberg i Hamilton ponovno se poigrali s konkurencijom

Iako nijedan Mercedesov bolid nije krenuo iz prvog reda u osmu utrku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Austrije, Nico Rosberg i Lewis Hamilton ponovno su se poigrali s konkurencijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemac Rosberg je krenuo s treće startne pozicije, a Britanac Hamilton s devete u nedjeljnu utrku u Spielbergu. Već na samom startu Hamilton je pretekao nekoliko bolida i našao se na petom mjestu poretka, dok je Rosberg ostao treći.

Prilikom prvih ulazaka u bokseve stvari su se promijenile i Mercedesovi su bolidi počeli zauzimati dva prva mjesta u utrci. U 43. od 71 kruga koliko se vozilo u Austriji Hamilton je preko bokseva pretekao sjajnog finca Valtterija Bottasa, te počeo loviti svog momčadskog kolegu Rosberga na prvom mjestu.

Oba su Mercedesa imala manjih problema s kočnicama i potrošnjom guma, no isti su tijekom vožnje otklonjeni, pa smo do kraja utrke gledali uzbudljivu borbu. Rosberg je ipak dokazao da je vozač dostojan naslova prvaka, jer se u konačnici othrvao svim naletima Britanca i upisao treću pobjedu sezone, šestu u svojoj karijeri. Hamilton je u konačnici zaostao malo više od sekunde.

Bottas je na kraju ostao uvjerljivo treći, s gotovo 10 sekundi prednosti ispred momčadskog kolege Felipea Masse, koji je u današnju utrku krenuo s prvog mjesta. Međutim, mjesto po mjesto je gubio kroz bokseve i na kraju završio "tek" kao četvrti.

Zamalo je ostao i bez tog mjesta, jer je Fernando Alonso (Ferrari) došao na svega sekundu zaostatka, ali bolje od toga nije mogao. Top 10 su zatvorili Sergio Perez (Force India), Kevin Magnussen (McLaren), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hülkenberg (Force India) i Kimi Räikkönen (Ferrari).

Spomenimo i da je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) odustao u 36. krugu zbog gubitka prednjeg nosa. (TS)

 

VN Austrije, rezultati:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1h27:54.976
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +1.1
3. Valtteri Bottas (Williams) +8.6
4. Felipe Massa (Williams) 17.358
5. Fernando Alonso (Ferrari) +18.553
6. Sergio Perez (Force India) 28.546
7. Kevin Magnussen (McLaren) +32.031
8. Daniel Ricciardo (Red Bull) +43.522
9. Nico Hülkenberg (Force India) +44.137
10. Kimi Räikkönen (Ferrari) 47.777
...

Ukupni poredak vozača:
1. Rosberg 165
2. Hamilton 136
3. Ricciardo 81
4. Alonso 79
5. Vettel 60

Porekad konstruktora:
1. Mercedes 301
2. Red Bull 143
3. Ferrari 98
4. Force India 87
5. Williams 85
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider