Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Automoto
Massa ispred Alonsa

Vladavina Ferrarija na prvom treningu u Bahreinu

Vikend u Bahreinu počeo je sjajno za vozače Ferrarija koji su osvojili prva dva mjesta na uvodnom slobodnom treningu uoči četvrte ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi su vozači na prašnjavoj stazi Sakhir dugo čekali na izlazak iz garaža, a među njima su bili i Ferrarijevi aduti. Međutim, čim su se pojavili na stazi, odmah su postavili najbolja vremena. Najprije je Fernando Alonso prošao krug za minutu i 34.564 sekunde, ali ga je ubrzo nakon toga za 77 tisućinki nadmašio momčadski kolega Felipe Massa koji je zadržao prvo mjesto do kraja treninga.

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu zauzeo je treće mjesto sa 134 stotinke zaostatka za Massom, dok je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu bio četvrti. Dobro su prvi trening odradili vozači Force Indije - Paul di Resta je bio peti, a Adrian Sutil osmi. Između njih dvojice su se ugurali Jenson Button u McLarenu i Mark Webber u Red Bullu. Krug najbolje desetorice su zatvorile Lotusove uzdanice Kimi Räikkönen i Romain Grosjean.

Lewis Hamilton je završio trening tek na 13. mjestu, s 1.2 sekunde lošijim vremenom od momčadskog kolege Rosberga, ali u Mercedesu se nisu uzbuđivali jer tvrde da su njihovu vozači odrađivali drugačije programe. (TS)

 

VN Bahreina, rezultati prvog slobodnog treninga:

1. Felipe Massa (Ferrari) 1:34.487
2. Fernando Alonso (Ferrari) +0.077
3. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.134
4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.303
5. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +0.462
6. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0.582
7. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.614
8. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +0.632
9. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +0.858
10. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +1.124
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider