Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sjećate se ovoga?

VIDEO F1 u Belgiji, na stazi gdje se dogodio jedan od najluđih sudara ikad

Nakon ljetne stanke nastavlja se sezona Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Belgije vozi se ove sezone na kultnoj stazi Spa-Francorchamps.

Prije nego Vettel, Hamilton i ostali krenu u akciju, podsjećamo na jedan od najspektakularnijih sudara u povijesti Formule 1, koji se dogodio u Belgiji 1998. godine, na 'starom' Spa (prije nego li je staza modificirana u posljednjih nekoliko godina i pomaknuto mjesto starta utrke).

Nakon prvog zavoja te 1998. sve je bilo u redu, ali onda je kontrolu nad svojim bolidom izgubio David Coulthard, zabio se u zid i izvrtio, a s obzirom da je velika količina kiše smanjila vidljivost, na njegov Mc-Laren naletjeli su brojni drugi bolidi, te je ukupno njih 13 sudjelovalo u sudaru.

Hakkinen se izvukao, ali ne zadugo

Sve skupa trajalo je 15-ak sekundi, a nikad prije, a ni kasnije toliko puno bolida nije uništeno u tako malo vremena. Utrka je, naravno, prekinuta, ponovni start uslijedio je nakon više od sat vremena, a na njemu se nisu pojavila četvorica vozača (Rubens Barrichello, Olivier Panis, Mika Salo i Ricardo Rosset).

I taj novi start donio je probleme - Mika Hakkinen je već nakon prvog zavoja morao odustati nakon što ga je pogodio Johhny Herbert sa svojim Sauberom, a sudario se i David Coulthard s Alexom Wurzom, ali je ipak uspio završiti utrku. Doduše, s pet krugova zaostatka i na sedmom mjestu, koje tada nije donosilo nijedan bod.

Pobijedio je Damon Hill u Jordan-Mugen-Hondi ispred momčadskog kolege Ralfa Schumachera, a Michael Schumacher je odustao u 25. krugu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider