Automoto
SPORTOVI
Automoto
gotovo prvenstvo?

Hamilton pomeo konkurenciju i slavio na kvalifikacijama

Lewis Hamilton slavio je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski pilot Formule 1 Lewis Hamilton pomeo je konkurenciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije koja će se voziti na stazi Monze. Vozač Mercedesa slavio je ispred svog momčadskog kolege Nice Rosberga, kojeg je ostavio za gotovo pola sekunde iza sebe.

Čini se da je odluka koju je Hamilton donio prije tjedan dana kada je zbog promjene turbopunjača i generatora motora dobio kaznu od čak 15 mjesta u startnom gridu. Iako je startao zadnji Britanac je VN Belgije završio na postolju (3.), a sada se u Monzi vidjelo koliko je novi motor bolji od prošlog.

Hamilton je sve druge vozače ostavio bez šanse. Trećeplasirani Sebastian Vettel u Ferrariju zaostao je 837 tisućinki, dok je četvrti Kimi Raikkonen kasnio gotovo punu sekundu (930 tisućinki).

Ukoliko će ovako biti dominantan u na ostatku sezone, u ovom trenutku vrlo neizvjesna sezona mogla bi postati vrlo dosadna u samoj završnici. Motor je očito puno bolji od svih ostalih, a ukoliko ne bude imao problema s kvarovima Hamilton će gotovo sigurno obraniti naslov svjetskog prvaka.

Hamilton je osigurao 56. pole position u karijeri, dok će u nedjelju loviti jubilarnu 50. pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider