Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ljutiti milijarder

Suvlasnik Red Bulla umalo povukao momčad iz sezone pa najavio što slijedi

Milijarder Dietrich Mateschitz, vlasnik 49 posto dionica moćne kompanije pića Red Bulla, te ujedno suvlasnik istoimene momčadi Formule 1, potvrdio je da do kraja sezone neće biti naredbi iz boksova za Sebastiana Vettela, odnosno Marka Webbera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski je milijarder navodno bio toliko ljut nakon što je saznao za naredbu boksa, za vrijeme Velike nagrade Malezije, da do kraja utrke nema pretjecanja između tada vodećeg Webbera i drugoplasiranog Vettela, da je razmišljao da izvuče momčad iz aktualne sezone Svjetskog prvenstva!

Stoga je javno dao do znanja da nema namjeru tolerirati takve poteze šefa momčadi Christiana Hornera do kraja sezone.

''Vettel i Webber mogu se slobodno utrkivati do kraja sezone. Moto momčadi je: "Prođi me ako možeš", rekao je za Kronen Zeitung Mateschitz, koji je najavio i mogući ostanak Webbera i nakon ove sezone.

''Sve ovisi o njemu... Koliko će biti brz i s kakvim drugim ponudama raspolaže.''

Podsjetimo, Australcu je navodno ponuđeno vozačko mjesto u Porscheu na utrci "24 sata Le Mansa". Porsche je inače najuspješnija momčad po broju pobjeda na najstarijoj utrci automobila u povijesti automoto sporta (od 1923. godine). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider