Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Ovo je problem Pirellija'

Stižu nove gume za VN Njemačke, nema straha od bojkota utrke

Što je zajedničko Hamiltonu, Massi, Vergneu i Perezu?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eksplozije guma pri brzini od 300 kilometara na sat.

Događaji u Silverstoneu zgrozili su vozače i momčadi u formuli 1, oštra paljba krenula je prema proizvođaču guma - Pirelliju.

>> Rosberg presretan, Hamilton silno razočaran: To je nedopustivo!

"Ako bi situacija bila kao u Silverstoneu, bilo bi se nemoguće utrkivati. Jer, netko bi mogao poginuti, vozači, suci uz stazu ili gledatelji. U takvoj situaciji ne bi se mogli natjecati", najavljuje Fernando Alonso.

'Ovo je problem Pirellija'

Ferrarijev Španjolac u Silverstoneu je iz prve ruke svjedočio velikoj opasnosti. Otkinuti dijelovi gume s Perezova bolida proletili su mu tik uz kacigu.

Pritisak vozača očekivano je donio rezultat i nema straha od bojkota utrke. Na velikoj nagradi Njemačke ovog vikenda vozit će se s novim, sigurnijim gumama.

"Oni moraju naći rješenje, jer ovo je trenutno njihov problem. Znam da će napraviti neke promjene za utrku u Njemačkoj, nadam se da će biti u dobrom smjeru", priželjkuje Alonso.

Mercedes se nada poništenju kazne

Pritisnuta neugodnom situacijom, FIA je dopustila da testiranje guma za dva tjedna mogu obaviti i glavni, a ne samo test vozači. Iznimka je Mercedes koji je zbog nedopuštenog testiranja već kažnjen.

"Prihvatili smo kaznu, ali ako govorimo o sigurnosti smatram da sve momčadi moraju imati ulogu u određivanju stvari koje su važne za to pitanje", kazao je Toto Wolf, izvršni direktor Mercedesa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider