Automoto
SPORTOVI
Automoto
Alonso prema RB-u

Sprema se veliki povratak: Kimi stiže u Ferrari za golemu plaću?!

Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda, u utrku za dovođenjem bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Kimija Räikkönena se uključio i Ferrari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije tajna da vozača Lotusa u svoje redove za sljedeću sezonu nastoji dovesti Red Bull čije će redove na kraju godine napustiti Australac Mark Webber. Bild piše da je austrijska momčad ponudila 33-godišnjem Fincu plaću od 15 milijuna dolara, uz određene dodatke.

>> Senzacija na pomolu: Alonso u pregovorima s Red Bullom!

No, u četvrtak, uoči Velike nagrade Mađarske na Hungaroringu, Räikkönena su navodno kontaktirali i ljudi iz Ferrarija i ponudili mu još veću plaću. Finac je već bio član Ferrarija od 2007. do 2009., a u prvoj je sezoni osvojio i svoj jedini naslov svjetskog prvaka.

Ferrari bi ga možda u svojim redovima želio vidjeti umjesto Brazilca Felipea Masse kojem istječe ugovor premda nije isključeno ni da bi mogao uskočiti na mjesto Fernanda Alonsa s kojim čelnici talijanske momčadi u posljednje vrijeme nisu u najboljim odnosima.

Uz to, Alonsov je menadžer prošli tjedan viđen u razgovor s čelnicima Red Bulla što je potaklo priče da je i Španjolac kandidat za mjesto momčadskog kolege Sebastiana Vettela. U svakom slučaju, Red Bull je najavio da će vrlo brzo objaviti ime svoga drugog vozača za sljedeću sezonu što bi moglo potaknuti i druge selidbe...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider