Automoto
SPORTOVI
Automoto
Fantastični Marquez

Skinuo i Rossija: Mladi Španjolac najmlađi pobjednik u povijesti

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) ispisao je u nedjelju povijest MotoGP-a. Osvajanjem Velike nagrade Amerika u Austinu postao je najmlađi motociklist ikad s pobjedom u kraljevskoj klasi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marquez je do premijernog slavlja u MotoGP-u došao u svome drugom nastupu (!) i to u dobi od 20 godina, dva mjeseca i četiri dana. U subotu je, pak, ostvario i svoj prvi pole-position u elitnom motociklističkom razredu.

Marquez je, podsjetimo, aktualni svjetski prvak u klasi Moto2, a ovo mu je prva sezona u MotoGP-u. U prvoj utrci sezone, prije dva tjedna u Kataru, osvojio je treće mjesto, a već u drugom nastupu je došao i do premijerne pobjede. Preuzeo je ujedno i vrh ukupnog poretka, točnije dijeli ga sa sunarodnjakom i aktualnim svjetskim prvakom Jorgeom Lorenzom (Yamaha).

U nedjelju je Marquez tijekom većeg dijela utrke vodio borbu s momčadskim kolegom i još jednim sunarodnjakom Danijem Pedrosom. Razmak između dvojca rijetko je kad bio veći od pola sekunde, sve do tri kruga prije kraja kada je Pedrosin zaostatak naglo prešao sekundu što je omogućilo Marquezu da mirno dođe do pobjede.

Lorenzu je na kraju pripalo treće mjesto, dok je njegov momčadski kolega, deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi, bio tek šesti.

Spomenimo i da je pobjednik utrke u seriji Moto2 Španjolac Nicolas Terol na Suteru, a sjajan španjolski vikend je zaključio Alex Rins (KTM) slavljem u klasi Moto3.

 

MotoGP, Velika nagrada Amerika, rezultati:

1. Marc Marquez (Špa / Honda) 43:42.123

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) +1.534

3. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) +3.381

4. Cal Crutchlow (VB / Yamaha) +6.616

5. Stefan Bradl (Njem / Honda) +12.674

6. Valentino Rossi (Ita / Yamaha) +16.615

...

 

Ukupni poredak:

1. Marc Marquez (Špa / Honda) 41 bod

2. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 41

3. Dani Pedrosa (Špa / Honda) 33

4. Valentino Rossi (Ita / Yamaha) 30

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider