Automoto
SPORTOVI
Automoto
Žestok sudar Maldonada i Chiltona

Rosbergu VN Monaca, iza njegovih leđa potpuni kaos

Njemački vozač Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Monaca, jedne od najslavnijih utrka u kalendaru Formule 1. Slavio je na istom mjestu na kojem je prije 30 godina najbrži bio njegov otac Keke…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rosberg je startao s ''pole-positiona'' i vodio je od početka do kraja, došavši do druge pobjede u karijeri i prve ove sezone. No, iza njegovih je leđa bilo uobičajeno kaotično. Uske uličice europske prijestolnice kocke i glamura nisu omogućavale velik broj pretjecanja, ali su donijele dva izlaska sigurnosnog automobila na stazu i jedan polusatni prekid utrke.

''Safety car'' se prvi put aktivirao u 31. krugu nakon što se Felipe Massa (Ferrari) zabio u ogradu. Gužvu su iskoristili Red Bullovi vozači Sebastian Vettel i Mark Webber i kroz boksove potisnuli Lewisa Hamiltona (Mercedes) s drugo na četvrto mjesto. Nastavak utrke je donio sjajne poteze Sergija Pereza (McLaren) koji je najprije prestigao momčadskog kolegu Jensona Buttona, a naknadno mu je svoje šesto mjesto morao prepustiti i Fernando Alonso (Ferrari) jer je u pokušaju obrane presjekao šikanu.

Prekid utrke uslijedio je jer se nakon sudara Maxa Chiltona (Marussia) i Pastora Maldonada (Williams) na stazu srušio dio zaštitne konstrukcije. Poslije ponovljenog starta Perez se pretvorio u antijunaka jer je, poslije još jednog izlaska sigurnosnog vozila (sudar Grosjeana i Ricciarda), agresivno krenuo na Kimija Räikkönena (Lotus) i sudario se s njim. Finac je s petog mjesta morao u boks i utrku je završio tek na desetom mjestu, a Perez je nešto kasnije odustao zbog oštećenja bolida. Posebno sretan ne može biti ni Alonso jer su ga prestigli i Adrian Sutil (Force India) i Button.

U konačnici je, dakle, pobjeda pripala Rosbergu, na postolju su mu se pridružili a slijedili su Vettel i Webber, a bodove su osvojili i Hamilton, Sutil, Button, Alonso, Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Paul di Resta (Force India) i Räikkönen. (TS)

Velika nagrada Monaca, rezultati:

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +3.888
3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +6.314
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +13.894
5. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +21.477
6. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +23.103
7. Fernando Alonso (Ferrari) +26.734
8. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) +27.223
9. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +27.608
10. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +36.582

Ukupni redoslijed:

1. Sebastian Vettel 107
2. Kimi Räikkönen 86
3. Fernando Alonso 78
4. Lewis Hamilton 62
5. Mark Webber 57
...

Redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 164
2. Ferrari 123
3. Lotus 112
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider