Automoto
SPORTOVI
Automoto
I Brawn priznao

Rosbergu već sad uništena sutrašnja utrka: 'Momčad je pogriješila'!

Nico Rosberg pobijedio je na dvije od posljednje tri utrke u Formuli 1 (Monaco i Silverstone), ali teško da će mu to uspjeti i na Nurburgringu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći ljudi Mercedesa odlučili su se u drugoj kvalifikacijskoj rundi Rosberga ostaviti dugo u boksu kako bi čim više sačuvali njegove gume, a time su napravili veliku podršku budući je njemački vozač previše pao u poretku i nije uopće izborio treću kvalifikacijsku rundu.

>> VN Njemačke: Hamilton starta prvi, Rosberg tek jedanaesti

S obzirom da je Rosbergov momčadski kolega Lewis Hamilton osvojio prvo mjesto, Mercedes je tako možda propustio priliku imati oba bolida u vrhu startnog poretka.

"Zasigurno je momčad pogriješila jer baš nije uspjelo. Što se tiče degradacije guma, bilo je bolje. Nove gume nisu nam išle u prilog, ali se nadam da će utrka biti bolja. Ali s 11. mjesta razmišljat ću o tome sutra", rekao je Rosberg.

Ravnatelj Mercedesa Ross Brawn priznao je pogrešku:

"Pogrešno smo procijenili. Imali smo dobro vrijeme i mislili smo da ćemo biti komotni, ali staza se jednostavno ubrzala i to nismo predvidjeli. Sada ćemo pokušati vidjeti kakve koristi od toga možemo imati jer Nico ima pravo izbora guma."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider