Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prijeti mu zatvor

Počelo suđenje Ecclestoneu zbog mita

Suđenje bivšem vlasniku Formule 1 za korupciju, kontroverznom britanskom milijarderu Berniju Ecclestoneu, počelo je u četvrtak na sudu u bavarskom gradu Muenchenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Uvjeren sam u pozitivan ishod, sunce sija", poručio je 83-godišnji nasmiješeni Ecclestone novinarima ulazeći u sudnicu, obučen u tamno elegantno odijelo s bijelom košuljom i tamnom kravatom.

Ecclestoneu prijeti 10-godišnja kazna zatvora ukoliko ga se proglasi krivim za davanje 44 milijuna dolara mita između 2006. i 2007. njemačkom bankaru Gerhardu Gribkowskom, jednom od direktora banke Bayerische Landesbank (BLB).

Berniea Ecclestonea se tereti da je podmitio njemačkog bankara Gerharda Gribkowskog vezano za prodaju komercijalnih prava za F1.

Gribkowsky se, kako tvrde tužitelji, trebao pobrinuti da BLB-ov udjel u F1 grupaciji, koja upravlja televizijskim pravima na prijenos utrka, prilikom prodaje 2006. godine ode investitoru po Ecclestoneovom izboru – investicijskoj kompaniji CVC.

Sud u Njemačkoj je najavio proces protiv Ecclestonea u srpnju prošle godine, a istraga protiv njega pokrenuta je i u Švicarskoj u listopadu.

Tijekom svog suđenja, Gribkowsky je potvrdio da je od Ecclestonea dobio mito.On je 2012. osuđen na osam i pol godina zatvora zbog korupcije i fiskalne prijevare.(Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider