Automoto
SPORTOVI
Automoto
Marquez pao

Neuništivi Rossi slavio na Silverstoneu i pobjegao Lorenzu

Talijan Valentino Rossi pobjednik je 12. utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi MotoGP koja je u nedjelju održana u britanskom Silverstoneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rossiju je to četvrta pobjeda ove sezone, te 85. u karijeri. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Danilo Petrucci (Ducati), a treći je bio još jedan Talijan Andrea Dovizioso (Ducati). Aktualni svjetski prvak Španjolac Marc Marquez je osam krugova prije kraja utrke pao.

Valentino Rossi je današnjom pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa 236 bodova, na drugom mjestu je Španjolac Jorge Lorenzo (224), a treći je Marquez sa 159 bodova.

U klasi Moto2 pobijedio je Francuz Johann Zarco (Kalex) ostvarivši petu pobjedu sezone. Drugo i treće mjesto osvojili su Španjolci Alex Rins i Esteve Tito Rabat (oba Kalex). U ukupnom poretku vodi Zarco sa 249 bodova, 85 više od Rinsa i 88 bodova više od Rabata.

U najslabijem razredu, Moto3 pobjeda je pripala Britancu Dannyju Kentu kome je to bila šesta pobjeda ove sezone. Drugi je bio Čeh Jakub Kornfeil (KTM), a treći Talijan Niccolo Antonelli (Honda). U ukupnom poretku vodi Kent (224) ispred Talijana Enee Bastianinija (154) i njegovog sunarodnjaka Romana Fenatija (126).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider