Automoto
SPORTOVI
Automoto
VN Nizozemske

MotoGP: Marquez nova žrtva težeg pada!

Španjolski motociklist Repsol Honde, Marc Marquez, nova je žrtva slobodnih treninga za Veliku nagradu Nizozemske u MotoGP "kraljevskoj klasi"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u četvrtak s Yamahe pao aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo i slomio ključnu kost, samo 24 sata kasnije pao je i Marquez, te zaradio male frakture prstiju na ruci i stopalu. Na desnoj je ruci stradao mali prst, dok je na desnoj nozi stradao palac.

>> Lorenzo slomio ključnu kost, Marquez nova žrtva težeg pada

>> Ove subote UŽIVO na OYO.hr: Sedma utrka ovogodišnjeg MotoGP prvenstva!

Međutim, za razliku od Lorenza koji je odmah prevezen u Barcelonu gdje mu je dvosatnom operacijom zakrpana ključna kost, te umetnuta pločica od titanija, Marquezu operacija nije potrebna, te će biti spreman za današnje kvalifikacije, te subotnju utrku.Vozač Repsol Honde se u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva nalazi na trećem mjestu iza Danija Pedrose i spomenutog Lorenza.

Lorenzo se vratio u Assen i traži dozvolu za nastup

Aktualni svjetski prvak u MotoGP klasi, španjolski biciklist Jorge Lorenzo, mogao bi nastupiti u subotnjoj utrci za Veliku nagradu Nizozemske u Assenu, iako je u četvrtak slomio ključnu kost.

Podsjetimo, Lorenzo je nakon pada na slobodnom treningu u četvrtak odmah prevezen u Barcelonu gdje mu je dvosatnom operacijom "zakrpana" ključna kost, te umetnuta metalna pločica od titanija.

Čim se jutros (petak) probudio odjavio se iz bolnice, te se privatnim avionom vratio u Assen, gdje se nada da će od službenog liječnika utrke dobiti zeleno svjetlo za nastup u subotu.

Svjetski prvak je trenutno drugi u ukupnom poretku Svjetskog MotoGP prvenstva, sa sedam bodova zaostatka za sunarodnjakom Danijem Pedrosom. (TS)

Sedmu utrku ovogodišnjeg prvenstva pratite UŽIVO u subotu, u 12 sati na OYO.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider