Automoto
SPORTOVI
Automoto
'naviknite se'

VIDEO Bahati Lorenzo obznanio nastavak 'rata' s Rossijem: 'Ovo je tek početak'

Nova sezona MotoGP-ja započela je na način na koji je i završila - 'cirkusom'...

Prošlog vikenda započela je nova sezona Svjetskog prvenstva motociklističkih utrka, među kojima i ona iz klase MotoGP. U prvoj utrci sezone u Kataru slavio je aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo, koji je svojim gestikulacijama jasno dao do znanja da se 'rat' iz prošle sezone s Valentinom Rossijem nastavlja.

Za one koji ne znaju, završnica prošle sezone bila je jedna od najuzbudljivijih u posljednjih 15-ak godina. Ne samo zbog male bodovne razlike u posljednjih nekoliko utrka, već zbog 'rata' koji su na stazi i izvan nje vodili Rossi, Lorenzo i Marc Marquez. Španjolac Lorenzo je u konačnici uzeo naslov prvaka, ponajviše zahvaljujući Marquezovom sabotiranju Rossija na stazi, kada je shvatio da do obrane naslova više ne može doći.

Testiranja za novu sezonu prošla su prilično mirno. Čak i prva tri slobodna treninga u Kataru, no onda se zakuhalo u subotu na četvrtom slobodnom treningu. Rossi je bio u brzom krugu (krugu u kojem se službeno mjeri vrijeme), a na idealnoj putanji mu se našao Lorenzo, koji nije bio u brzom krugu. Rossi ga je morao zaobići, a onda se okrenuo i gestikulirao 'što to radiš?'. Španjolac je bahato kimnuo glavnom u stilu 'šta ti oćeš?'.

Nakon toga su stali pored staze i razgovarali o toj situaciji, no vidjelo se da zajednički jezik nisu pronašli.

Na nedjeljnoj utrci Rossi je završio na četvrtom mjestu, dok je Lorenzo na dominantan način slavio. Kad su svi prošli kroz ciljnu ravninu Lorenzo je prošao pored Rossija i Marqueza, te prema obojici stiskao šaku. U dva je navrata, kada je kamera bila na njemu, gestikulirao kao da zatvaračem zatvara svoja usta i ne želi ništa govoriti.

"Ne želim ništa objašnjavati. Slika govori tisuću riječi. Iz poštovanja prema Yamahi ne želim nastaviti ovaj verbalni rat i radije ću nastaviti govoriti na stazi, kao što sam to radio danas", objasnio je Lorenzo nakon utrke.

Čini se da je Lorenzo iz Yamahe dobio restrikcije u izražavanju...

Rossi pak ne vjeruje da je gestikulacija bila za njega.

"Bilo je za mene? Ne vjerujem", rekao je Talijan uz sarkastični osmijeh.

Marquez je pak bio iskren i priznao da nas ovakvo ozračje među vozačima očekuje tijekom cijele sezone.

"Nisam glup i svjestan sam da će ovo biti ozračje u kojem ćemo voziti cijele sezone. Stoga, naviknite se".

Lorenzo je bio najbrži na testiranjima i to je prenio i na prvu utrku nove sezone MotoGP-ja. Mi se samo možemo nadati da će ostali vozači biti konkurentni, a ovaj njihov verbalni rat samo je dodatni 'začin' na sezonu koja nas očekuje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider