Automoto
SPORTOVI
Automoto
Užasna vijest

Motociklistički as Nicky Hayden umro nakon teške nesreće!

Nekoliko je dana bio u induciranoj komi, a ovog ponedjeljka je podlegao teškim ozljedama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U bolnici u Ceseni umro je Nicky Hayden, legenda Moto GP-a, u dobi od samo 35 godina.

"S velikom tugom momčad Red Bull Honda objavljuje kako je Nicky Hayden podlegao ozljedama zadobivenim tijekom biciklističke vožnje prošle srijede. Nicky je preminuo večeras u 19.09 sati u Ceseni. Uz njega su bili zaručnica Jackie, majka Rose i brat Tommy", objavila je Haydenova momčad Honda World Superbike.

Ovaj sjajni motociklist u srijedu je doživio prometnu nesreću. Dok je vozio bicikl u okolici Riminija, na njega je naletio jedan automobil, a Hayden je zadobio teške ozljede glave i prsa.

Prevezen je u bolnicu u Ceseni gdje je podvrgnut hitnoj operaciji, a zbog velikih oteklina na mozgu stavljen je u induciranu. Liječnici su se pet dana borili za njegov život, ali ga nisu uspjeli spasiti.

Hayden se u kraljevskoj klasi (Moto GP) natjecao tijekom 14 sezona, a vrhunac karijere bila mu je 2006. godina kada je osvojio naslov svjetskog prvaka s pet bodova prednosti ispred Valentina Rossija.

U Moto GP-u je ostavio najveći pečat. Vozio je ukupno 218 utrka za Repsol Hondu, Ducati, Aspar i Estrellu Galiciju, ostvarivši tri pobjede. Na pobjedničko postolje penjao se 28 puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider