Automoto
SPORTOVI
Automoto
VN Malezije

Mercedes dominantan i po kiši: Hamiltonu 'pole-position'!

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton startat će s prvog mjesta na Velikoj nagradi Malezije, drugoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacije na stazi Sepang zbog jake su kiše kasnile 50 minuta, a i kad su počele, vremenski su uvjeti stvarali dosta problema. No, i u takvim okolnostima se Mercedes pokazao dominantnim, a Hamilton je već u prvom letećem krugu treće runde ostvario vrijeme 1:59.431 koje mu je bilo dovoljno za ''pole-position''.

Kiša je pred sam kraj kvalifikacija dodatno pojačala, pa se rezultati postavljeni na startu treće runde nisu previše mijenjali. Iskoristio je to aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) koji se dokopao drugog mjesta sa samo 55 tisućinki zaostatka za Hamiltonom. Iz drugog će reda startati pobjednik VN Australije Nico Rosberg (Mercedes) i Fernando Alonso (Ferrari), a iza njih će biti Daniel Ricciardo (Red Bull) i Kimi Räikkönen (Ferrari).

Spomenimo i da je Hamiltonu ovo 33. ''pole-position'' u karijeri. S prvog je mjesta krenuo i na VN Australije prije dva tjedna, ali tada je morao odustati ubrzo nakon starta. (TS) 

Velika nagrada Malezije, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:59.431

2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.055

3. Nico Rosberg (Mercedes) +0.619

4. Fernando Alonso (Ferrari) +0.744

5. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) +1.110

6. Kimi Räikkönen (Ferrari) +1.787

7. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +2.281

8. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +2.782

9. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault) +3.647

10. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +4.622

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider