Automoto
SPORTOVI
Automoto
A tek mu je 20...

Marquez - novi kralj motociklizma: Zapanjio svijet i porušio rekorde

U najuzbiljivijoj sezoni u posljednjih 30 godina, Marc Marquez zlatnim je slovima upisan u povijest MOTO GP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stazi u Valenciji pred 103 tisuće sunarodnjaka, Marquez je odvozio do trećeg mjesta i stigao do senzacionalnog naslova. I to u svojoj debitantskoj sezoni čime je postao prvi vozač nakon Kennyja Robertsa i sada već daleke 1978. godine.

>> MOTO GP: Marc Marquez najmlađi svjetski prvak! 

"Ovo je apsolutno ostvarenje sna koje je stiglo možda malo i prerano. Doista nisam očekivao da ću osvojiti naslov u svojoj prvoj sezoni. Teško da postoje riječi kojima bih mogao opisati kako se osjećam", oduševljen je bio Marquez.

U posljednjoj utrci sezone, Marquez je impresionirao svojom zrelošću i smirenošću. U Valenciji je krenuo s pole positiona, ali je odmah dopustio svom najvećem konkurentu Jorgeu Lorenzu da ga pretekne.

Naime, svaka pozicija iznad pete jamčila mu je naslov. A tako je i bilo - Lorenzo je osvojio Valenciju, ali ono najveće slavlje pripalo je mladoj senzaciji.

Osim što je izjednačio grandiozan uspjeh Kennyja Robertsa, Marquez je postavio nove rekorde u broju pobjeda kao rookie, a postao je i prvi debitant koji je upisao 4 pobjede zaredom. Od talentiranog vozača do svjetskog prvaka u svega godinu dana. A tek mu je 20.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider