Automoto
SPORTOVI
Automoto
Eh, šteta...

Proglasili stečaj: Formula 1 u 2017. s jednom momčadi manje

Višemjesečna borba s financijskim problemima potpuno je iscrpila ekipu koja se srčano borila i uzela jedan bod u prošloj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova sezona svjetskog prvenstva Formule 1 imat će deset momčadi nakon što je britanska momčad Manor, koja se duže vremena borila s financijskim problemima, odustala od nastupa proglasivši stečaj.

Kako prenose britanski mediji Manor nije uspio pronaći novog investitora i 212 zaposlenika je ostalo bez posla.

"Žao mi je što nismo uspjeli pronaći novog investitora kako bi osigurali financijsku stabilnost. U ovom obliku tvrtka više ne može poslovati zato smo sve zaposlenike poslali doma", poručio je stečajni upravitelj.

Nagađalo se kako bi američki investitori predvođeni promotorom Tavom Hellmundom mogli preuzeti momčad, ali su pregovori propali, kao i razgovori s ostalim potencijalnim kupcima.

Manor je prošle godine osvojio posljednje, 11. mjestu u svjetskom prvenstvu osvojivši samo jedan bod. Za momčad su vozili Nijemac Pascal Wehrlein, Francuz Esteban Ocon i Indonežanin Rio Haryanto. Jedini bod osvojio je Wehrlein 10. mjestom na VN Austrije.

Posljednja F1 momčad koja je završila u stečaju bila je Marussia 2014. godine koja je propala zbog duga od 35 milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider