Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sadržajne kvalifikacije

Ludnica u Mađarskoj: Rosbergu pole position, Hamiltonov bolid gorio!

Nakon uzbudljivih kvalifikacija Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske s prvog će mjesta u nedjeljnu utrku krenuti vodeći čovjek Svjetskog prvenstva Nico Rosberg.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća priča kvalifikacija je Lewis Hamilton, drugoplasirani čovjek ukupnog poretka Svjetskog prvenstva, kojem se zapalio bolid u prvom krugu kvalifikacija, te je zbog toga morao odustati. U nedjeljnu će utrku, stoga, krenuti s posljednje pozicije. Do zapaljenja motora došlo je navodno zbog curenja goriva, no to tek treba biti potvrđeno.

I kiša je umiješala svoje prste u kvalifikacije, pa je morala biti napravljena i stanka uoči treće runde kvalifikacija, nakon što je Danac Kevin Magnussen izgubio kontrolu nad svojim bolidom i zabio se u zid guma.

U trećem krugu kvalifikacija Nico Rosberg je pokazao da je vrlo brz u svim uvjetima, pa tako i u kišnim. Osvojio je svoj šesti pole position sezone ispred Sebastiana Vettela i to u posljednjem pokušaju na stazi, nakon što je već isteklo vrijeme kvalifikacija. Valtteri Bottas, koji je u posljednjim sekundama kvalifikacija držao drugo mjesto će krenuti s treće pozicije, nakon što su ga pretekli najprije Vettel, a zatim i Rosberg u svojim posljednjim krugovima.

 

VN Mađarske, kvalifikacije:

1. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) 1:22.715
2. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) +0.486
3. Valtteri Bottas (Fin / Williams) +0.639
4. Daniel Ricciardo (Aus / Red Bull) +0.676
5. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +1.194
6. Felipe Massa (Bra / Williams) +1.508
7. Jenson Button (VB / McLaren) +1.579
8. Jean-Eric Vergne (Fra / Toro Rosso) +2.005
9. Nico Hülkenberg (Njem / Force India) +2.060
10. Kevin Magnussen (Dan / McLaren) bez vremena...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider