Automoto
SPORTOVI
Automoto
Hvata Marqueza

Lorenzo: Napokon sam u pravoj formi, prevladao sam ozljede

Aktualni svjetski prvak u MotoGP klasi, španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha), kaže da više ne osjeća nikakve posljedice ozljeda i operacija s kojima se mučio ovoga ljeta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jorge Lorenzo morao se podvrgnuti dvjema operacijama nakon teških nesreća na dvjema uzastopnim utrkama u Nizozemskoj i Njemačkoj, ranije ovoga ljeta. Zadobio prijelom ključne kosti na treningu uoči VN Nizozemske.

Hitno je operiran u Barceloni, ali je samo dan poslije operacije s teškom ozljedom vozio utrku, te je osvojio peto mjesto u utrci u kojoj je startao s 12. pozicije.

U Njemačkoj mu se, međutim, dogodio novi pad kojim je samo pogoršao ozljedu. Pregled u obližnjoj klinici je pokazao da se pri padu savinula pločica od titanija u njegovom lijevom ramenu, pa se morao podvrgnuti još jednoj operaciji. Sve to dogodilo se taman nakon što je uhvatio zamah s dvije uzastopne pobjede u Italiji i Španjolskoj.

U utrci na Silverstoneu, za Veliku nagradu Velike Britanije, Lorenzo se opet našao na najvišem dijelu pobjedničkog postolja.

Yamahin vozač time je prekinuo seriju od četiri pobjede 20-godišnjeg sunarodnjaka Marca Marqueza na Hondi, koji je i dalje vodeći s 233 boda u ukupnom redoslijedu, dok je Lorenzo treći sa 194 boda.

''Tek sada se ponovno osjećam onako jak i moćan kao što sam se osjećao na Montmelu i Mugellu, prije nesreća. Predstava na Silverstoneu je bila stvarno dobra, jedina slaba točka je bila najveća brzina u odnosu na rivale, ali na kraju smo ostvarili veliku pobjedu protiv Marca', izjavio je Lorenzo.

Sljedeća utrka na redu je nedjelju u Misanu na VN San Marina (UŽIVO na OYO).

''Jako volim tu stazu, a i cijela moja momčad se dobro osjeća na njoj. Želim razmišljati samo od utrke do utrke, korak po korak. Moj sljedeći cilj je pobjeda u Misanu.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider