Automoto
SPORTOVI
Automoto
Totalno luda utrka

Kiša promiješala karte u Aragonu: Lorenzo slavio, Rossi u bolnici!

Nevjerojatno uzbudljiva bila je Velika nagrada Aragona u klasi Moto GP.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Yamaha je stigla do druge pobjede u sezoni - nakon Valentina Rossija u San Marinu prije dva tjedna ove nedjelje slavio je Jorge Lorenzo.

Da pobjeda Španjolaca bude dvostruka pobrinuo se drugoplasirani Aleix Espargaro (Yamaha Forward) dok je treće mjesto osvojio Britanac Cal Crutchlow na Ducatiju.

Vodeći čovjek u ukupnom poretku Španjolac Marc Marquez krenuo je s pole-positiona, a nakon što se šest krugova prije kraja konačno dokopao vodeće pozicije počela je padati kiša i sve se promijenilo. Svi su odlučili otići u boks po motocikle podešene za kišu i s kišnim gumama osim vodećeg dvojca iz Repsol Honde kojem se to vrlo brzo obilo o glavu, doslovno. Prvo je pao Dani Pedrosa, a potom i Marquez koji je dva kruga prije kraja bio prisiljen otići u boks te je na koncu završio na razočaravajućoj 13. poziciji, osvojivši tri boda.

Dodajmo kako je u prvoj fazi utrke nezgodno u jednom zavoju pao Valentino Rossi koji je odmah prevezen u obližnju bolnicu kako bi se utvrdilo je li ozbiljnije ozlijeđen.

Velika nagrada Aragona:

1. Jorge Lorenzo 44:20.406
2. Aleix Espargaro +10.295
3. Cal Crutchlow +10.312
4. Stefan Bradl +11.718
5. Bradley Smith +29.483
...

Ukupni poredak:

1. Marc Marquez 292 boda
2. Dani Pedrosa 217
3. Valentino Rossi 214
4. Jorge Lorenzo 202
5. Andrea Dovizioso 142
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider