Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drama u Maleziji

VIDEO Skakao iz gorućeg bolida da spasi živu glavu!

Ovog vikenda vozače očekuje temperatura staze oko 60-ak stupnjeva Celzijusa, što je ništa u usporedbi s temperaturom koju je za vratom osjetio vozač Renaulta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda na rasporedu je 16. utrka sezone Formule 1 koja se vozi u Maleziji na stazi Sepang u Kuala Lumpuru. Ovog su petka na rasporedu slobodni treninzi, točnije dva, a već je na prvom bilo jako, jako vruće!

Bolid vozača Renaulta Kevina Magnussena zapalio se u trenutku kada se vraćao u garažu zbog čega je mladi Danac morao iskakati iz gorućeg vozila i spašavati živu glavu. U Renaultu vjeruju da je problem bio u sustavu za odzračivanje goriva.

"Gorivo je počelo kapati iz sustava za odzračivanje što je dovelo do zapaljenja. Svi su neozlijeđeni i to je najbitnije", rekao je tehnički direktor Nick Chester.

Magnussenov bolid zapalio se već nakon uvodnog kruga koji je Danac odvezao, a s obzirom da je i nakon prvog gašenja gorivo nastavilo curiti trebalo je 10-ak minuta da se situacija dovede pod potpunu kontrolu.

Recimo i da se Magnussen našao na startu drugog slobodnog treninga i da je s njim i njegovim bolidom sve u najboljem redu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider