Automoto
SPORTOVI
Automoto
Počelo je

Dominacija Mađara u prologu relija Kumrovec

Ljubitelji auto-moto sportova došli su na svoje ovog petka u Zagorju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je 5. izdanje Ina relija Kumrovec na kojemu se okupilo rekordnih 70 posada iz šest zemalja, a nakon dva brzinska ispita vodeća je mađarska posada Antal Kovacs (vozač) i Georg Istovics (suvozač) u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom od 4:44.0 minuta.

Na drugom su mjestu sa 3.9 sekundi zaostatka njihovi sunarodnjaci Zoltan Lensce i Tamas Hofbauer također u Fordu Fiesti R5. Trećeplasirana posada su Slovenci Rok Turk i Martina Lazar u Peugeotu 208 R2. Njihovo je vrijeme 4:52.4 minute.

Najuspješnija hrvatska posada su članovi Autokluba Delta Sport, Janos Szilagy i Katarina Husnjak, koji su u Mitsubishiju Lanceru Evo X odvozili 4:54.2 minute.

Deset posada nije završilo vožnju - sedam ih je odustalo, dok ih tri nije ni započelo. Svi vozači, doduše, imaju pravo nastupiti u subotu.

U subotu nova četiri brzinska ispita

Nakon Tuheljskih toplica reli u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se s nova četiri brzinska ispita u Kumrovcu u subotu.

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje reli Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova.

U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

Ceremonijalni start je u 9:31 u Kumrovcu, a brzinski ispiti startaju u 11:09.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider