Automoto
SPORTOVI
Automoto
Mercedes nedodirljiv

Hat trick Lewisa Hamiltona, Alonso ponovno u problemima

Britanski pilot Lewis Hamilton po treći je put uzastopno ove sezone (iz 3 utrke) ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Hamilton će s prve startne pozicije krenuti na Velikoj nagradi Kine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mercedesov pilot još je jednom potvrdio da je u ovom trenutku najbrži čovjek prvenstva, odnosno da je njegova momčad daleko ispred ostatka karavane. Hamilton je u kvalifikacijama slavio s vremenom 1:35.782, dok se samo 42 tisućinke iza njega smjestio momčadski kolega Nico Rosberg. Njih dvojica uzeli su posljednjih 14 pole positiona, te su na samo dva udaljeni od rekorda koji drži Red Bull (16).

Iza Mercedesova dvojca smjestio se ponajbolji vozač današnjice Sebastian Vettel, koji je ipak zaostao gotovo cijelu sekundu. Top 5 zatvaraju Williamsovi vozači - Felipe Massa i Valtteri Bottas.

Treba naglasiti da su ponovno velikih problema s bolidom imali McLarenovi Fernando Alonso i Jenson Button. Obojica su ispala već nakon prvog kruga kvalifikacija, s gotovo sekundom sporijim krugom od Hamiltona.

Utrka za Veliku nagradu Kine vozi se u ranim jutarnjim satima nedjelje, točnije u 8.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider