Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prva u Mercedesu

Furiozni Hamilton slavio na Hungaroringu ispred Raikkonena!

Puno uzbudljivija nego prethodnih godina bila je ovogodišnja Velika nagrada Mađarske.

Lewis Hamilton je pobijedio na utrci za Veliku nagradu Mađarske. Vozač Mercedesa slavio je na Hungaroringu, 10. utrci sezone Svjetskog prvenstva Formule 1. Hamiltonu je to prva pobjeda za Mercedes, 22. u karijeri i četvrta u Mađarskoj, a toliko je puta nedaleko mađarske prijestolnice slavio i najbolji u povijesti ovog sporta, Michael Schumacher.

>> Sjajna vijest za sve ljubitelje Formule 1 u Hrvatskoj

Hamilton je u desetu utrku sezone Svjetskog prvenstva startao s pole-positiona, a njegova pobjeda praktički ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Po velikoj je vrućini zraka i asfalta bio izrazito dominantan i suparnicima je prepustio tek borbu za drugo mjesto.

Drugo je mjesto iznenađujuće osvojio Kimi Räikkönen (Lotus) koji je startao sa šeste pozicije, ali je jednom manje išao u boks od svih ostalih što mu se na koncu isplatilo. Treći je bio trostruki svjetski prvak Sebastian Vettel koji je tijekom većeg dijela utrke držao drugo mjesto, ali u završnici nije uspio slomiti žilavog Räikkönena. Vettelov momčadski kolega Mark Webber, koji je startao s desete pozicije, na kraju je bio četvrti, ispred Ferrarijeva aduta Fernanda Alonsa.

Bodove su osvajali i Romain Grosjean (Lotus), koji bi možda bio i bolji da nije morao odrađivati kaznu prolaska kroz boks, pa Jenson Button (McLaren), Felipe Massa (Ferrari), Sergio Perez (McLaren) i Pastor Maldonado (Williams).

Ovakvim raspletom Vettel je, dakako, ostao na prvom mjestu u ukupnom poretku (172 boda), ali je drugi sada Räikkönen (134) koji je prestigao Alonsa (133).


VN Mađarske, rezultati:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +10.9
3. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +12.4
4. Mark Webber (Red Bull-Renault) +18.0
5. Fernando Alonso (Ferrari) +31.4
6. Sebastian Grosjean (Lotus-Renault) +32.2
7. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +53.8
8. Felipe Massa (Ferrari) +56.4
9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes) + 1 krug
10. Pastor Maldonado (Williams-Renault) + 1 krug

 

Poredak vozača:
1. Vettel 172
2. Räikkönen 136
2. Alonso 133
4. Hamilton 122
5. Webber 105
...

Poredak konstruktora:
1. Red Bull-Renault 277
2. Mercedes 206
3. Ferrari 194
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider