Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ecclestone na potezu

VIDEO Dozvola je stigla: Formula 1 u Italiji na novoj stazi?

Teško je vjerovati da bi Monza mogla ispasti iz kalendara, ali kad je u pitanju Bernie Ecclestone ništa nije sigurno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) izdala je talijanskoj stazi Mugello dozvolu za utrkivanje pod njenim okriljem koja uključuje i Formulu 1.

Kako javlja Sky Sport, delegat FIA-e Roland Bruynseraede posjetio je Mugello i u društvu izvršnog direktora staze Paula Polija "izrazio zadovoljstvo napretkom u posljednjih nekoliko godina odnosno povećanom aktivnom i pasivnom sigurnosti na stazi".

Šef oktanskog cirkusa Bernie Ecclestone navodno je spreman dodijeliti utrku Mugellu, ali pitanje je na koji bi to način izveo jer Velika nagrada Italije vozi se na stazi u Monzi od prve sezone Formule 1, 1950. godine, a iznimka je bila tek 1980. kada je utrka održana u San Marinu u Imoli.

Vjerojatno ne postoji ljubitelj Formule 1 koji bi htio da se Monza izbaci iz kalendara, ali Ecclestone je prije nešto manje od godinu dana već pustio 'probni balon'. Srećom, brzo je odustao nakon salvi kritika koje su uslijedile.

Izmjenjivanje s Monzom ili?

Kakve scenarije s Mugellom možemo očekivati? Najrealnijim se doima onaj po kojem bi se Monza i Mugello izmjenjivali u domaćinstvima za VN Italije, kao što je proteklih godina bio slučaj u Njemačkoj s Hockenheimom i Nürburgringom prije nego li je potonja staza doživjela bankrot.

Drugi je da se VN Italije nastavi održavati isključivo u Monzi, a da Mugello bude domaćin Velike nagrade Europe koja će se ove godine održati u Azerbajdžanu 19. lipnja.

Jedno je sigurno - odluči li Ecclestone uvrstiti Mugello u oktanski cirkus, već će pronaći nekako rješenje. I pritom vrlo vjerojatno neće mariti za mišljenja drugih.

Webber elegantno popljuvao moderne staze

Što se tiče staze Mugello, ona ima tradiciju utrkivanja još od 20-ih godina prošlog stoljeća, a na njoj se svake godine od 1994. na ovamo održavaju utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Smještena je u Toskani, blizu Firenze i kao takva bi bila izuzetno zanimljiva i hrvatskim ljubiteljima F1.

Ne ulazeći previše u infrastrukturne zahvate, bivši vozač Red Bulla Mark Webber na zanimljiv je način secirao Mugello: "Radije ću ovdje voziti 10 krugova nego 1.000 u Abu Dhabiju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider