Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Automoto
Prirastao im za srce

Evo kako su odali počast Michaelu Schumacheru: Najvećem u čast!

Organizatori Velike nagrade Bahreina odlučili su prvi zavoj na stazi Sakhir nazvati po sedmerostrukom svjetskom prvaku Michaelu Schumacheru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački automobilistički as, koji više od dva mjeseca leži u komi u bolnici u Grenobleu, nakon teške ozljede glave zadobivene na skijanju u francuskim Alpama krajem prošle godine, bio je pobjednik inauguralne utrke za Veliku nagradu Bahreina 2004. godine. Schumacher je savjetovao tim ljudi koji je stajao iza VN Bahreina u vrijeme izgradnje staze ranih 2000-ih, a Formuli 1 se nakon tri godine izbivanja 2010. godine vratio nastupom upravo na stazi u Bahreinu, koja je sada prvi zavoj nazvala njegovim imenom.

"Uz podršku Michaelove obitelji, velika nam je privilegija odati počast nedvojbeno najvećem vozaču u povijesti Formule 1 i osobi koja je ljudima u Bahreinu toliko prirasla srcu. Stoga je prirodno da Michaelu Schumacheru odamo počast na ovaj način", rekao je Zayed Al Zayani, direktor staze u Bahreinu.

Staza u Bahreinu nije prva aktivna Grand Prix staza u Formuli 1 koja je imenovala jedan zavoj Schumacherovim imenom. Na stazi u Nürburgringu, na kojoj je Schumacher proslavio pet pobjeda, kombinacija zavoja 8 i 9 je preimenovana u ''Schumacher S'' uoči utrke 2007. godine. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider