Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sve se zakompliciralo

Drama s gumama: Lorenzo slavio, Marquez diskvalificiran!

Aktualni svjetski prvak, Španjolac Jorge Lorenzo (Yamaha), pobijedio je na konfuznoj Velikoj nagradi Australije, dok je vodeći čovjek ukupnog poretka Marc Marquez (Honda) diskvalificiran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije utrke prije kraja Svjetskog prvenstva u MotoGP klasi Marquez sada ima samo 18 bodova prednosti pred Lorenzom i bitka je ponovno potpuno otvorena.

A utrku na Phillip Islandu u potpunosti su obilježili problemi s Bridgestoneovim gumama. Japanski proizvođač nije mogao jamčiti da će njegove gume izdržati više od deset krugova, pa je odlučeno da se utrka skrati s 27 na samo 19 krugova, s time da su vozači morali zamijeniti svoje motocikle u devetom ili desetom krugu. Svi su to napravili osim Marqueza koji je u boks na promjenu motocikla otišao tek u 11. krugu, a povreda pravila mu je donijela diskvalifikaciju.

Iskoristio je to Lorenzo koji je pobjedom u vremenu 29:07.155 značajno smanjio zaostatak u ukupnom poretku za sunarodnjakom. Drugo je mjesto osvojio još jedan Španjolac, Marquezov momčadski kolega Dani Pedrosa, dok je treći bio legendarni Valentino Rossi (Yamaha).

MotoGP, Velika nagrada Australije, rezultati:

1. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 29:07.155

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) +6.936

3. Valentino Rossi (Ita / Yamaha) +12.344

4. Cal Crutchlow (VB / Yamaha Tech 3) +12.460

5. Alvaro Bautista (Špa / Gresini Honda) +12.513

6. Bradley Smith (VB / Yamaha Tech 3) +28.263

 

Ukupni poredak vozača:

1. Marquez 298 bodova

2. Lorenzo 280

3. Pedrosa 264

4. Rossi 214

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider