Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ferrari odao počast Schumacheru

Dirljiva scena: Sjećamo se tvoje prve pobjede s nama - Forza Michael!

Kompletna momčad Ferrarija je nekoliko sati uoči nedjeljne utrke u Barceloni odala počast sedmerostrukom svjetskom prvaku u Formuli 1 Michaelu Schumacheru koji se još uvijek nalazi u induciranoj komi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ferrarijeva se momčad, na čelu sa šefom Marcom Mattiaccijem i vozačima Fernandom Alonsom i Kimijem Räikkönenom, okupila na stazi Catalunya s natpisom ''Sjećamo se tvoje prve pobjede s nama - Forza Michael''. Prisjetila se tako talijanska momčad 2. lipnja 1996. godine kada je sjajni njemački vozač ostvario prvu pobjedu u bolidu s propetim konjićem.

Ukupno je Schumacher u Ferrariju ostvario 72 pobjede i osvojio pet naslova svjetskog prvaka.

Najtrofejniji vozač u povijesti Formule 1 stradao je u prosincu u francuskom skijalištu Meribel. Zadobio je teške ozljede glave i stavljen je u stanje inducirane kome u bolnici u Grenobleu. Proces njegova buđenja traje već nekoliko tjedana, a posljednje službene informacije su govorile da povremeno pokazuje znakove budnosti i svijesti. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider