Automoto
SPORTOVI
Automoto
Želi drugo mjesto

Alonso vozi u Austinu unatoč ozljedi leđa: 'Pakiram kofere uz bol...'

Španjolski vozač F1 momčadi Ferrarija Fernando Alonso odlučio je nastupiti na Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država sljedećeg vikenda usprkos ozljedi leđa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do ozljede je došlo nakon što je njegov bolid pri velikoj brzini poskočio prelazeći preko rubnika na utrci u Abu Dhabiju: "Pakiram kofere uz bol, ali željan i odlučan da pomognem momčadi. Pokušat ću dati 100 posto kao i uvijek", poručio je Alonso putem Twittera.

Alonso će pokušati završiti sezonu na drugom mjestu, kako u poretku vozača, tako i u konstruktorskom poretku sa Ferrarijem.

U vozačkom poretku Alonso je na pragu osvajanja drugog mjesta iza neprikosnovenog Sebastiana Vettela, budući ima 34 boda više od Kimija Räikkönena, koji u posljednje dvije utrke neće nastupiti i 42 više od Lewisa Hamiltona.

U konstruktorskoj konkurenciji trećeplasirani Ferrari ima 11 bodova zaostatka za drugoplasiranim Mercedesom i 26 više od četvrtoplasiranog Lotusa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider