Tenis
SPORTOVI
Tenis
Povijesni dan

Murray se nakon trijumfa šalio, a Nole pokazao veličinu i zaradio veliki pljesak!

Andy Murray pobjednik je ovogodišnjeg Wimbledona, te je tako postao prvi britanski tenisač koji je slavio na najvećem svjetskom turniru nakon 77 godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Osjećaj je malo drugačiji od prošlogodišnjeg'', šalio se Andy Murray nakon pobjede nad Novakom Đokovićem u velikom finalu.

Slavio je Murray sa 6-4, 7-5, 6-4, došao do osme pobjede nad Đokovićem u 11. međusobnom meču, te tako postao prvi britanski pobjednik Wimbledona u konkurenciji tenisača od Freda Perryja i 1936. godine.

>> Britanija u transu: Murray razbio Đokovića u finalu Wimbledona!

Prošle je godine u vimbldonskom finalu poražen od Rogera Federera sa 6-4, 5-7, 3-6, 4-6, da bi Švicarca kasnije na istom mjestu pobijedio u finalu olimpijskog turnira, što se za njega pokazalo kao prekretnica.

''Finale prošle godine bio je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Bio je to težak meč i nevjerojatno dug zadnji gem. Ne znam kako sam ga uspio izvući, samo mi je tako drago'', dodao je Murray tijekom pobjedničkog govora na Centralnom terenu.

''Razumijem koliko su svi željeli vidjeti britanskog pobjednika u Wimbledonu. Dao sam sve od sebe. Igrao sam protiv Novaka puno puta. On je jedan od najvećih boraca i to je dodatno otežalo. Nekako sam se na kraju uspio provući.''

U trećem setu finala Murray je poveo 2-0, ali je Đoković nanizao četiri gema. Ipak, nošen podrškom 15.000 navijača Murray je uspio breaknuti svjetskog broja 1 u sedmom i devetom gemu, a potom u zadnjem gemu na svoj servis spasiti tri break-lopte iako je imao 40-0, iskoristivši četvrtu meč-loptu.

Đoković je korektno nakon meča čestitao Murrayju na boljoj igri.

''Čestitke Andyju, apsolutno je zaslužio ovu pobjedu. Igrao je nevjerojatan tenis. Čestitke njegovom timu, znam koliko im je ovo značilo, čestitke svima vama i cijeloj zemlji. Svjestan sam pritiska pod kojim se on nalazi. Bilo je puno očekivanja da će osvojiti ovogodišnji turnir nakon prošlogodišnjeg finala. Za mene je apsolutna čast i zadovoljstvo da sam bio dio ovog finala'', zaključio je Đoković i zaslužio veliki pljesak. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider