Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok u Liverpoolu

Teška kazna za Suareza: Propušta ostatak sezone i borbu za najboljeg strijelca!

Napadač Liverpoola Luis Suarez kažnjen je s deset utakmica suspenzije jer je u nedjelju tijekom utakmice protiv Chelseaja ugrizao za rame Branislava Ivanovića, objavio je Engleski nogometni savez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suarez se ispričao Ivanoviću, koji je ispriku prihvatio, no Engleski nogometni savez je bio nemilosrdan. Urugvajac će tako propustiti ostatak ove sezone, te početnih pet kola Premiershipa u sljedećoj sezoni, ako ostane u Liverpoolu.

>> Luis Suarez priznao: Potrebna mi je pomoć...

Suarez je drastično suspendiran jer već ima iza sebe jednu tešku kaznu. Naime, u listopadu 2011. zbog rasističkog vrijeđanja braniča Manchester Uniteda Patricea Evre zaradio je osam utakmica suspenzije i 50.000 eura globe.

Startna kazna je tri utakmice i na to se Suarez ne može žaliti, dok je uz to FA nadogradio dodatnih sedam utakmica na što se Urugvajac ima pravo žaliti do 26. travnja. Takvo što je Suarez i najavio, kao i potpuni šok ovakvom odlukom, što je inače sedma najteža kazna za pojedinca u engleskom nogometu, u povijesti.

"Klub i igrač su potpuno šokirani, ali i razočarani ovakvom odlukom. Prije nego što klub dade komentar na sve, pričekat ćemo službeno objašnjenje koje moramo dobiti", rečeno je u priopćenju kluba s Anfileda.

Podsjetimo da Suarezu ovo nije prvi put da je ugrizao suparnika na nogometnom travnjaku. Isto je učinio kao igrač Ajaxa u studenome 2010. godine, kada je ugrizao Otmana Bakkala iz PSV-a. Tada je dobio sedam utakmica suspenzije. (TS / Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider