Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osma pobjeda zaredom

Roma srušila Napoli: Pjanić zabio sjajan gol, Totti se ozlijedio!

Nogometaši Rome na svome su Olimpicu pobijedili Napoli s 2-0 u derbiju 8. kola talijanske Serije A. Nastavili su time sa savršenim učinkom ove sezone: poslije osam kola imaju maksimalna 24 boda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak utakmice bio je bosansko-hercegovački veznjak Miralem Pjanić iza kojeg je možda i najveći tjedan u karijeri. Najprije je s reprezentacijom BiH izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a onda je s dva pogotka odlučio derbi između dviju prvoplasiranih momčadi talijanskog prvenstva.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Pjanić je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s 22, 23 metra. U 71. minuti je, pak, bio precizan s bijele točke nakon što je Paolo Cannavaro u kaznenom prostoru srušio Marca Borriella. Za taj je prekršaj Cannavaro dobio drugi žuti karton i dodatno otežao život Napoliju. Imali su gosti svojih prilika, ali su na kraju ostali praznih džepova, doživjevši prvi poraz ove sezone i to pred očima klupske legende Diega Maradone koji je pratio utakmicu s tribine Olimpica.

Spomenimo još da je već u 33. minuti zbog ozljede teren morao napustiti legendarni kapetan Rome Francesco Totti. Za goste je, pak, tek od 68. minute zaigrao nedovoljno oporavljeni Gonzalo Higuain.

Roma sada na vrhu ima pet bodova više od Napolija, a 19 bodova ima i aktualni prvak Juventus koji u nedjelju gostuje kod Fiorentine. (TS) 

Serie A, 8. kolo:

Roma - Napoli 2-0 (Pjanić 45+4, 71 - 11m)

Redoslijed: 1. Roma 24, 2. Napoli 19, 3. Juventus 19 (-1), 4. Inter 14 (-1)…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider