Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je oduševio

VIDEO Madrid luduje za Baleom: 'Ronaldo je šef, on je najbolji na svijetu'

Gareth Bale konačno je predstavljen na Santiago Bernabeuu na oduševljenje navijača Reala.

Oko 25 tisuća navijača okupilo se na predstavljanju Garetha Balea u Madridu. Santiago Bernabeu pozdravio je 'najskupljeg nogometaša u povijesti' (100 milijuna eura), kako prenose engleski mediji, dok španjolski javljaju kako transfer možda ipak nije rekordan (91 milijun eura).

>> Nogometni transferi UŽIVO

>> Nevjerojatan podatak: Lako je Realu tako igrati nogomet!

Dolazak Velšanina na stadion izazvao je eurupciju oduševljenja na velebnom stadionu Santiago Bernabeu. Florentino Perez održao je uvodni govor.

''Gareth je nevjerojatan igrač koji je dva puta izabran za najboljeg igrača Premierlige. Pregovori s Tottenhamom su bili komplicirani i intenzivni, ali želim im se zahvaliti što su nam dali priliku da potpišemo ovog sjajnog igrača. Želim naglasiti da je Baleova odlučnost da se priključi Realu bila ključna u ostvarivanju transfera. Gareth je mlad igrač sa velikom kvalitetama koji će sad ostvariti svoj san i zaigrati za Real. Prije puno godina mladi je velški dječak imao san nositi Realov dres. Gareth, sada je taj san realnost'', poručio je Perez u svojem govoru.

A onda je navijače kratko pozdravio sam Bale, prvo na engleskom, a onda i na španjolskom.

''Za mene je san igrati za Real Madrid. Hvala vam svima. Nadam se da mogu klubu pomoći donijeti uspjehe i da možemo osvojiti deseti naslov europskog prvaka'', rekao je Bale, uz dodatak na španjolskom:

''Hala Madrid! (naprijed Madrid!)''

Potom se spustio na teren i u svom dresu s brojem 11 pozirao za fotoreportere. Poljubio je grb što je dodatno oduševilo navijače koji su mu klicali pola sata. Bale ih je pozdravio napravivši cijeli krug.

Nakon toga je održao press konferenciju.

''Za mene je Cristiano Ronaldo najbolji svjetski nogometaš. Njegova je prisutnost odigrala važnu ulogu u mojoj odluci da se priključim Realu. Za mene će biti čast igrati uz njega'', rekao je Bale.

Velšanin je upitan tko će sada po njegovom dolasku izvoditi slobodne udarce i jedanaesterce?

''Ronaldo je šef ovdje u Madridu. Vidjet ćemo što će on reći. Ja ne trebam Ronaldu da bi postao najbolji na svijetu, on je to već pokazao.++

Dodao je Velšanin i kako neće dopustiti da rekorda visina odštete od 100 milijuna eura utječe na njega.

''Visina odštete nije nešto što na mene utječe. To je nešto između Reala i "spursa". Najveći pritisak ovdje je pomoći Realu osvajati trofeje. Želim osvajati naslove ovdje i pomoći klubu da osvoji Ligu prvaka.''

Svoj službeni debi u dresu "kraljevskog kluba" Bale bi mogao imati 13. rujna u ogledu 4. kola Primere na gostovanju kod Villarreala.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider