Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludi sudar u Londonu

Crveni i dva (promašena) penala: Bayern otvorio vrata četvrtfinala!

Veliki korak prema plasmanu među osam najboljih u Ligi prvaka napravio je Bayern.

Bayern je na Emiratesu s 2:0 slavio protiv Arsenala i stvorio si kapitalnu prednost uoči uzvrata koji se igra u Munchenu 11. ožujka.

Istina, i lani je u istoj fazi natjecanja Bayern slavio u Londonu s 3:1, a onda je Arsenal u uzvratu bio bolji s 2:0 i umalo kreirao senzaciju. Imaju, dakle, razloga Bavarci biti oprezni, ali činjenica je da imaju sjajnu prednost iz prve utakmice i uzvrat pred svojim navijačima.

Iako nije bilo pogodaka, vatreno je bilo prvo poluvrijeme na Emiratesu. Arsenal je umalo imao start iz snova nakon što je u osmoj minuti Jerome Boateng srušio u kaznenom prostoru Mesuta Özila. Njemački je veznjak sam odlučio pucati s bijele točke, ali učinio je to prilično loše i njegov je reprezentativni kolega Manuel Neuer obranio.

U 37. minuti novi jedanaesterac, ali sada na drugoj strani. Domaći vratar Wojciech Szczesny pokupio je Arjena Robbena i sudac Nicola Rizzoli je još jednom pokazao na bijelu točku. No, da stvar za Topnike bude gora, Szczesny je dobio crveni karton, pa je iz igre morao Santi Cazorla kako bi otvorio mjesto rezervnom golmanu Lukaszu Fabianskom. Penal za Bavarce je izveo David Alaba, ali loptu je poslao u vratnicu.

Arsenal - Bayern 0:2

Spasio se Arsenal u tom trenutku, ali nije dugo izdržao u drugom poluvremenu bez primljenog gola. Philipp Lahm je u 54. minuti gurnuo loptu do Tonija Kroosa, a ovaj ju je lijepim udarcem sa 17 metara pospremio u mrežu nemoćnog Fabianskog. Bio je to jubilarni 100. pogodak Bayerna ove sezone u svim natjecanjima.

Konačnih je 2:0 u 88. minuti postavio Thomas Müller koji je 24 minute ranije zamijenio našeg Marija Mandžukića. Lahm je nabacio loptu u šesnaesterac, a Müller se ubacio između dvojice domaćih braniča i glavom matirao Fabianskog.

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

Arsenal - Bayern 0:2 (Kroos 54, Müller 88)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider