Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idealan scenarij

Došlo je vrijeme da Borussia i Bayern razmjene napadače!

Uoči početka nove sezone dvoje finalista Lige prvaka muku muče s nezadovoljstvom napadača koji se nalaze na vrhuncu svoje karijere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenutku dok Bayern iza sebe ima sezonu iz snova, a Borussia Dortmund je jedna od najpotentnijih momčadi svijeta, neke stvari daleko su od idealnog. Dolaskom Pepa Guardiole Bavarci su promijenili svoj stil igre, ne nužno i pobjednički. To ne mora značiti da će biti manje dominantniji nego prošle sezone, ali je evidentno kako u novom sustavu nema mjesta za hrvatskog napadača Marija Mandžukića. Igrača koji je bio prvi napadač Bayerna na putu do trostruke krune i koji iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je nesumnjivo svjetska klasa.

>> Poznata udarana postava Bayerna za novu sezonu!?

>> Lewandowski: Osjećam se prevarenim! Lagali su me u oči...

I dok se Mandžo svim silama trudi dokazati Guardioli kako radi veliku pogrešku ostavljajući ga na klupi, njegovog suparnika iz Dortmunda muči nešto drukčiji problem. Lewandowski, pak, ima zagarantirano mjesto u prvih 11 i ukoliko želi, može ostati u Borussiji do kraja karijere. Međutim, njemu se radije ide u Bayern. Poljak je kroz posljednje dvije sezone izrastao u modernog napadača dostojnog najvećih postignuća. Nastavi li s lanjskim izdanjima, samo nebo će mu biti granica. A sada je nezadovoljan klupskom politikom, dekoncentriran i željan odlaska...

Dva maestralna napadača koja se nalaze na vrhuncu karijere i za koje su stručnjaci samo puni riječi hvale došli su do zida koji nikako da preskoče, svaki radi svojih poteškoća. No, rješenje bi moglo biti jednostavnije nego što misle, pred nosom.

Došlo je vrijeme da Borussia i Bayern razmijene igrače! To bi bio idealan scenarij za oba kluba, a teško da bi protiv bili i sami napadači. U tom slučaju Bayern bi morao Dortmundu nadoplatiti određenu svotu, ali za uzvrat bi dobio igrača kojeg je ionako zakapario. Ali godinu dana ranije.

Što time dobivaju Borussia i Mandžukić? Kao prvo, u Dortmundu bi se riješili nezadovoljnog igrača, a u ruke dobili možda i jednako kvalitetnu špicu koja bi se brzo uklopila u njihov sustav igre. I nešto novaca. Nema dvojbe da bi Mandžukiću odgovarao stil igre kojega gaji Kloppova družina. Brzo bi zaboravio na Bayernove brige, dobio priliku da pokaže kako je predodređen za velike stvari i također igrao Ligu prvaka. Ne treba ni spominjati koliko bi to značilo za reprezentaciju koju, nadajmo se, sljedeće godine očekuje nastup na SP-u u Brazilu.

Do kraja prijelaznog roka je ostalo nešto manje od mjesec dana. Možda se u tom periodu i promijene njihovi statusi, ali po dosad viđenom teško će Guardiola doći do krucijalnih spoznaja i promijeniti svoju filozofiju nogometa, jednako kao što će Lewandowski i dalje više razmišljati o Bayernu nego novoj sezoni među 'žuto-crnima'. Na potezu su treneri i uprave, nemojte pogriješiti...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider