Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sedma pobjeda 'topnika'

Arsenal slavio kod Crystal Palacea s igračem manje

Nogometaši Arsenala slavili su na gostovanju kod Crystal Palacea s 2-0 u prvoj utakmici 9. kola engleske Premierlige. Bila je to puno teža pobjeda za "topnike" nego što rezultat sugerira, a ostvarili su ju s igračem manje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uspavanog prvog poluvremena bez golova, početkom nastavka stvari su živnule.

Već u 46. minuti Arsenalovog veznjaka Sergea Gnabryja u kaznenom prostoru je oborio Adlène Guédioura i dosuđen je jedanaesterac. Siguran izođač bio je Mikel Arteta.

U 65. minuti upravo je Arteta pocrvenio zbog prekršaja nad svojim donedavnim suigračem Marouaneom Chamakhom, pa su "topnici" ostali s igračem manje. Nakon pogledavanja video-snimke dojam je da je Arteta prestrogo isključen iako je bio posljednji igrač u Arsenalovoj obrani.


Crystal Palace vs Arsenal 0:2 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Crystal Palace zadavao je u tim trenucima Arsenalovoj obrani dosta problema, a vratar "topnika" Wojciech Szczesny imao je nekoliko sjajnih intervencija.

U završnici susreta Arsenal je iz jednog kontranapada uspio prelomiti susret postizanjem drugog gola. Strijelac je bio Olivier Giroud glavom nakon ubacivanja Aarona Ramseyja. Bio je to Giroudu peti ovosezonski prvenstveni gol, a Arsenal je upisao sedmu pobjedu i barem privremeno povećao prednost ispred prvih pratitelja Chelseaja i Liverpoola na pet bodova. (TS) 

Premierliga, 9. kolo:

Crystal Palace - Arsenal 0-2 (Arteta 47-11m, Giroud 87)

Redoslijed: 1. Arsenal 22, 2. Chelsea 17 (-1), 3. Liverpool 17 (-1), 4. Manchester City 16 (-1)...19. Crystal Palace 3...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider