Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvati na krovu Europe

'Još nismo ni svjesni što smo napravili, obećao sam sinu, ovo je za njega'

U finalu rukometne Lige prvaka njemački HSV u dramatičnoj je završnici nakon produžetaka pobijedio Barcelonu 30:29.

Hrvatski rukometaši u dresu Hamburga Igor Vori, Domagoj Duvnjak i Blaženko Lacković postali su europski prvaci! HSV je u velikom finalu bio bolji od Barcelone 30:29 nakon dva produžetka. To je prvi naslov europskog prvaka u povijesti Hamburga.

Trener Hamburžana Martin Schwalb nadmudrio je svog kolegu na suprotnoj strani Xaviera Pascuala u drugih 30 minuta utakmice, odnosno u 10 minuta produžetka. Naime, Barcelona je nakon prvog poluvremena vodila 11-9 i u potpunosti kontrolirala tijek susreta.

Međutim, u drugom je Schwalb u igru uveo Michaela Krausa i Fredrika Petersena, koji u prvom dijelu, kao ni u svih 60 minuta polufinala, nisu dobili ni sekunde na parketu! Kraus je susret okončao sa šest, a Petersen s pet pogodaka!

Domagoj Duvnjak rekorder finala

Međutim, veliku su ulogu odigrali i naši reprezentativci, pogotovo Domagoj Duvnjak, koji je uz četiri pogotka (iz 11 pokušaja), upisao sedam asistencija što je rekord u finalima Lige prvaka. Blaženko Lacković postigao je dva pogotka, baš kao i Igor Vori.

''Ovo je najljepši rođendanski poklon koji sam mogao dobiti. Ne moramo analizirati utakmicu. Bitno je da smo prvaci'', rekao je junak finala  Domagoj Duvnjak.

''Presretan sam! Nemam riječi. Još nismo svjesni što smo postigli. Osjećaj je predivan'', nadovezao se Igor Vori.

''Igrali smo odlično i pokazali smo jak karakter, no tek ćemo sutra biti svjesni što smo zapravo napravili. Obećao sam sinu da ću mu kući donijeti zlato, a takvo obećanje nikada ne kršim! Sine, ovo je za tebe.''

Zanimljivo, HSV je do naslova došao preko pozivnog turnira (wild card), te postoje velike šanse da iduće sezone neće imati priliku braniti naslov, s obzirom da u Bundesligi zauzima tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Recimo i da je HSV mogao riješiti susret i u regularnom dijelu utakmice, ali su se rukometaši njemačkog kluba očito prepali velikog rezultata. Naime, u posljednjih šest minuta ušlo se s prednošću HSV-a 24-20, no do kraja utakmice HSV-ovci su postigli još samo jedan pogodak, te se u produžetke otišlo rezultatom 25-25.

HSV je držao rezultatsku prednost tijekom svih 10 minuta, a u posljednjem napadu Barcelone za izjednačenje Bitter je obranio dva udarca Gurbinda, odnosno Garcije.

Vratar HSV-a Johannes Bitter upisao je 17 obrana, dok su Arpad Šterbik i Danijel Šarić kombinirano obranili 15 udaraca. Goste je s osam pogodaka predvodio Sjarhej Rutenka, dok je sedam pridodao Victor Tomas.

Velika noć Hrvata

Hrvatska kolonija u poljskom rukometnom klubu Vive Targi Kielcu osvojila je brončanu medalju pobjedivši branitelja naslova Kiel 31-30.

Ivan Čupić upisao je sedam pogodaka, Manuel Štrlek pet, dok je vratar Venio Losert obranio 12 udraca Kielovih rukometaša, od čega dva s crte sedam metara. Denis Buntić i Željko Musa nisu se upisivali na listu strijelaca u pobjedničkoj momčadi poljskog prvaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider