Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što vi mislite?

Štimac zove Halilovića, Maloču i Milića: Trojac koji će uzburkati duhove

Hrvatski izbornik Igor Štimac na popisu reprezentativaca za utakmicu sa Škotskom pozvat će Alena Halilovića, Marija Maloču i Hrvoja Milića.

Hrvatska nogometna reprezentacija do kraja će kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu odigrati još četiri utakmice. Prva od njih na rasporedu je već 7. lipnja. U Zagreb stižu Škoti koje će izabranici Igora Štimca dočekati bez kažnjenih (žuti kartoni) Luke Modrića, Dejana Lovrena i Vedrana Ćorluke.

Izbornik Štimac uskoro će objaviti popis, no već je poznato kako će na njemu biti imena Alena Halilovića, Marija Maloče i Hrvoja Milića. Zanimljiv je to trolist imena oko kojih će se podići dosta prašine.

Mladi Alen Halilović (17) još nije službeno odlučio hoće li igrati za rodnu mu Hrvatsku ili susjednu Bosnu i Hercegovinu. Iz raznih izvora stižu različite informacije. Neki tvrde kako će izabrati Vatrene, dok drugi smatraju kako 17-godišnji nogometaš Dinama ipak više vuče na stranu Zmajeva. Što god izabere, nitko ne bi smio upirati prstom u velikog talenta rođenog u Zagrebu, čiji su korijeni u Bosni Hercegovini.

Poziv kapetanu Hajduka Mariju Maloči (24) iznenadio je mnoge. U posljednje vrijeme forma mu nije saveznik, no očito Štimac vjeruje u njegove sposobnosti više od navijača. Uostalom, važnije je što u ovom slučaju misli izbornik reprezentacije nego bilo tko drugi.

Hrvoje Milić (24) mogao bi biti 'konačno rješenje za lijevi bok'. Ivan Strinić usprkos solidnom ugledu u Europi, nikad nije do kraja prihvaćen od nogometnog puka u Hrvatskoj. Njegova igra gotovo uvijek je korektna, ali nikad više od toga. Potraga za lijevim bekom čini se kao traganje za Atlantidom, pa je i pojava Hrvoja Milića mogući novi trag u tom smjeru.

Igrač Istre 1961 odbio je Zdravka Mamića dva puta. Čeka ponuda iz Serie A, a vidjet ćemo hoće li Mamić pitati i treći put. Rođenom Osječaninu nogometne želje bile su obući dres Hajduka i reprezentacije. Prvi je već ostvario iako nije završilo najbolje, vidjet ćemo hoće li se njegov san poklopiti s onim hrvatskih navijača po pitanju lijevog boka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider