Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu 'lokosi' i Marić

Predsjednik Hajduka najavio novi travnjak, a dotaknuo se i HNS-a, Rijeke...

Na Poljudu dočekuju Lokomotivu ove subote, a uoči važne utakmice medijima se obratio predsjednik kluba Marin Brbić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u proteklom razdoblju ubilježio nekoliko velikih pobjeda. Prvo je u derbiju na Poljudu pao Dinamo, a onda je u posljednjem kolu Hajduk stigao na prvo mjesto unatoč teškoj financijskoj situaciji svim nevoljama koje su snašle splitski klub. Pobjeda je odnesena i u Gradskom vijeću, jer je dano novo zeleno svijetlo za model tzv. 'narodnog kluba'.

>> Mobilizacija na Poljudu: Nakon dvije godine stiže Bruno Marić

Također, ostvarena je takva sinergija s navijačima kakva se ne viđa često. U subotu se na Poljudu protiv Lokomotive zato očekuje čak 15 tisuća gledatelja.

''Torcidi čestitam 63. rođendan i molim ih za podršku u subotu, ali neka se suzdrže od pirotehnike i onih topovskih udara koji nikome nisu potrebni'', rekao je na druženju s novinarima Marin Brbić.

Šokirani dolaskom Brune Marića na Lokomotivu

U Hajduku su šokirani izborom sudaca za tu utakmicu. Baš kad se Hajduk probio na prvo mjesto, Hajduku će nakon dvije i pol godine opet suditi Bruno Marić i pomoćnik Saša Fegeš, koji su zapamćeni po skandaloznom suđenju na utakmici Split – Hajduk prije dvije sezone.

''Neću prejudcirati da će oni suditi loše, ali smo iznenađeni činjenicom da će nam baš oni suditi jer smo imali neugodna iskustva s njima. Marić je sudio i ono finale kupa kada nam je na Maksimiru svirao penal i dva crvena kartona'', sjetio se Brbić..

Predsjednik Hajduka se još jednom požalio na drastičnu kaznu HNS-a koji je kaznio Hajduk duplo žešće (200 tisuća kuna) nego Rijeku zbog nereda na Kantridi.

''Totalni je nonsens da mi kao gosti dobijemo dvostruko veću kaznu nego domaćin, klub koji je zadužen za organizaciju. Imamo dokument od prije dvije godine u kojem je disciplinski sudac Vlajčević rekao kako je isključiva odgovornost na organizatoru utakmice'', rekao je Brbić ne želeži pravdati postupke nekih navijača Hajduka na toj utakmici.

Pašalić postao slučaj, a što je s Pjacom?

Istaknuto je na Poljudu i sljedeće. Izbila je buna jer Hajduk nije odmah pustio Marija Pašalića u mladu reprezentaciju. Pita se Brbić, kako to da je Pjaca iz Lokomotive, oslobođen od istog poziva zbog ozljede, a onda je igrao u prošlom kolu protiv Istre.

Brbić je najavio i kako bi uskoro u klub trebalo stići oko dva milijuna eura od transfera Sharbinija u Al Ittihad. Svi su rokovi za žalbe Saudijaca prošli i sada bi FIFA trebala istjerati pravdu u korist Hajdukove blagajne.

Najavljen je i novi travnjak koji bi trebao biti spreman za proljetni dio sezone. Zamijenit će se kompletna drenaža i travnjak, a sve će koštati 5 milijuna kuna.

''Zbog financijske situacije ne želim ništa obećavati, ali nadam se da će na zimu početi radovi.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider