Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vaha ga nahvalio

Dinamo dobio novo pojačanje: Ovdje ću slušati himnu Lige prvaka!

El Arbi Hillel Soudani, novo pojačanje Dinama iz portugalske Vitorije, stigao je u Zagreb na liječnički pregled...

El Arbi Hillel Soudani novo je pojačanje Dinama. Alžirac je u ponedjeljak predvečer potpisao ugovor s "modrima". Neslužbeno doznajemo da je potpisao na tri godine.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Čuo sam već puno toga o Dinamu i svjestan sam velikih ambicija ovoga kluba. Uistinu čvrsto vjerujem da ću već na početku sljedeće sezone pokazati zašto me Dinamo želio i opravdati povjerenje svih. Jasno, vjerujem i da ću sa svojim novim suigračima slušati himnu Lige prvaka na Maksimiru", kazao je El Soudani nakon što je potpisao ugovor, a prenosi službena web stranica Dinama.

"Vjerujemo da smo dobili kvalitetnog igrača. O tome svjedoče i brojne pohvale na njegov račun od strane struke i vjerujemo da će svoju kvalitetu potvrditi i u Dinamu", izjavio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

El Soudani, 25-godišnji alžirski reprezentativac i napadač Vitorije koji je u nedjelju zavio Benficu u crno golom u finalu portugalskog Kupa, u ponedjeljak ujutro stigao je u Zagreb kako bi dovršio pregovore s Dinamom, osmerostrukim uzastopnim prvakom Hrvatske, te obavio liječnički pregled.

Alžirca je u Zračnoj luci Pleso dočekao sportski direktor Dinama Zoran Mamić koji je već tada potvrdio da su do finiširanja transfera ostali tek neki sitni detalji. Na dočeku je bio i poznati hrvatski menadžer Danko Đikić, preko kojeg Alžirac stiže u Zagreb. 

Dojučerašnji napadač portugalske Vitorije Guimaraes za taj je klub odigrao 20 utakmica i postigao 9 golova. Prije dvije godine je bio i prvak Alžira te najbolji strijelac lige. Za reprezentaciju Alžira postigao je sedam golova u 13 nastupa, od čega je čak šest zabio u službenim utakmicama.

Alžirac će u koncepciji igre Krunoslava Jurčića igrati na mjestu najisturenijeg napadača, dok će Junior Fernandes, koji je u Dinamo jučer stigao iz Bayer Leverkusena na jednogodišnju posudbu, operirati na jednoj od bočnih pozicija.

El Soudani već u utorak napušta Zagreb jer se mora pojaviti na okupljanju reprezentacije Alžira, koju vodi bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić. Upravo je Vaha preporučio „modrima“ napadač Vitorije opisavši ga kao igrača kojem ne treba puno šansi da zabije pogodak. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider