Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal u Rijeci

Blamaža HNS-a uoči finala kupa: Zabranili igrati juniorima Hajduka i Splita!

Uoči uzvrata finala kupa između Rijeke i Dinama (20 sati) dogodila se bizarna situacija na Kantridi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Želja Davora Šukera da se od finala kupa napravi spektakl danas je dobila pravu šamarčinu. Naime, juniorima Hajduka i RNK Splita, koji su trebali odigrati finale u 15.10 sati, domaćin je zabranio odigravanje utakmice pa su mlade momčadi splitskih prvoligaša sjeli u autobuse i otišli kućama.

Krcata Kantrida čeka: Hat-trick Rijeke ili veliki preokret Dinama?

Po propozicijama natjecanja utakmica je trebala biti odigrana na istom stadionu na kojem igraju i seniorski finalisti, no Riječani su se bojali kako kišom natopljen travnjak neće izdržati do glavne utakmice.

Hajduk i Split su tražili da onda niti ne putuju u Rijeku nego odigraju finale negdje u Splitu, no kada su već morali doći na Kvarner odbili su igrati na pomoćnim igralištima oko grada.

Zanimljivo, na sastanku u 14 sati dogovoreno je kako će se juniorsko finale kupa odigrati na Kantridi. Usuglasili su se predstavnici klubova, domaćini, predstavnici HNS-a i suci, no onda je uslijedio preokret.

''Nakon što su se obje momčadi zagrijale, nakon što je podijeljen i službeni zapisnik, a neposredno pred početak utakmice, službene osobe su predstavnicima RNK Split i Hajduk rekli kako “vlasnik stadiona ne dozvoljava odigravanje ove utakmice”. Obje momčadi su u istom trenutku napustile Rijeku i krenule natrag busevima prema Splitu'', piše službena stranica Hajduka koja je ovu situaciju nazvala 'lakrdijom'.

Zbilja je nevjerojatno da se prvo inzistiralo na poštovanju propozicija i da su klubovi stigli u Rijeku, a onda je domaćin samoinicijativno zabranio odigravanje finala. Sada HNS mora raščistiti s HNK Rijekom neke stvari...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider