Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piše povijest

Veliki Barcelonin talent nastavlja rušiti rekorde: Španjolska to ne pamti!

Barcelonin wunderkind Lamine Yamal nastavlja rušiti rekorde…

Lamine Yamal slavi pogodak (Foto: Afp)

Izgleda da je Lamine Yamal predodređen za obaranje svih rekorda. Mlađahna zvijezda Barcelone ispisala je novu stranicu u povijesti protiv Real Sociedada u prošlom kolu La Lige.

Armada u Zagrebu u veljači 2024. Noćni upad Armade u Zagreb: Pogledajte kakvu su poruku ostavili ispred Maksimira divider

Barca je slavila s 2:0, a Barcin tinejdžer bio je strijelac prvog gola i tako je postao prvi igrač koji je postigao pet golova u španjolskom prvenstvu prije nego što je napunio 17 godina.

Krilni napadač ima 16 godina i 306 dana i već je zatresao triput mrežu protiv Granade, a jednom protiv Mallorce i sada protiv Real Sociedada, s time što prvenstvo još nije završeno i u završna tri kola imat će šansu popraviti skor.

Xavi Hernandez ne prestaje hvaliti svojeg mladog napadača.

Euro 2024. UEFA najavila veliku promjenu na Euru vezanu za suce: Teško da će im uspjeti divider

"On je totalno drukčiji. Obilježit će sljedeću eru", ističe trener Barcelone.

Yamala jako vole i navijači katalonskog diva. Najviše su mu pljeskali na utakmici s Real Sociedadom. Nije zabio u šest utakmica od okršaja protiv Mallorce 8. ožujka, ali njegov jučerašnji pogodak (peti u La Ligi i sedmi ukupno) temeljan je za gospodarske i sportske interese Barcelone. I također za njegov prestiž.

Pobjeda protiv Baska omogućuje Kataloncima da osvoje drugo mjesto. To donosi sudjelovanje u Superkupu, a između ostalog podrazumijeva veći prihod od oko šest milijuna eura.

Kylian Mbappe i Nasser Al-Khelaifi Teški okršaj Mbappea i predsjednika PSG-a: "Tresli su se zidovi, čuli su se vrisci" divider

"Bila je to važna utakmica za povratak na drugu poziciju. Moramo pobijediti u sve tri utakmice do kraja prvenstva", prokomentirao je mladi igrač.

"Vidio sam da je Gündo u posljednjoj zoni i uspio sam to iskoristiti", rekao je. rekao je o svom golu i asistenciji koju mu je podario njemački veznjak, koji ima šest završnih dodavanja u La Ligi i 13 ukupno.

Bivši veznjak Manchester Cityja upisao je najviše nastupa ove sezone za Barcelonu - 47. Propustio je samo jednu utakmicu. No Barca će u sljedećem kolu protiv Almerije biti lišena usluga iskusnog Nijemca, koji će izdržavati suspenziju zbog kumulativnih žutih kartona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider