Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale Kupa

Dinamov trener o hrvatskim sucima: "To je isto kao da stavite mikrofon u vaš ured"

Dinamo i Rijeka sutra se sastaju u Maksimiru u prvoj utakmici finala hrvatskog Kupa…

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Dinamo sutra dočekuje Rijeku u prvoj utakmici finala hrvatskog Kupa. Utakmica počinje u 19 sati, vrijedi pravilo gola u gostima.

Erling Haaland Guardiola riga vatru: "Tri kluba više su potrošila! Manchester United trebao je sve osvojiti" divider

"Vjerojatno se ništa neće riješiti u prvoj utakmici. Naravno, igramo protiv momčadi koja je imala fantastičnu sezonu, koja će sigurno tražiti priliku za dobar rezultat u Maksimiru. Mi također želimo odigrati dobru utakmicu, uživati u nogometu jer ostvarili smo glavni cilj. Ako uspijemo osvojiti i Kup, dakle dvostruku krunu, a napravit ćemo sve, bili bismo presretni. U srijedu je tek prvo poluvrijeme, specifična utakmica jer vrijedi pravilo gola u gostima. Prilika je to da se malo podsjetimo na to pravilo. Prilagodit ćemo se tome, jako je važno ne primiti pogodak, sigurno će suparnik u određenim razdobljima utakmice riskirati kako bi zabio na gostujućem terenu. Momčad je u dobrom raspoloženju, svi su na dispoziciji, imamo slatke brige", istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović, a prenosi službena web-stranica Modrih.

Pravilo pogotka u gostima uglavnom je napušteno u nogometnom svijetu...

"Krovna kuća ostavila je to pravilo i moramo se prilagoditi. Da se možda prije uočilo i promijenilo... Kasno je sad. U međuvremenu su vratili format finala s jedne na dvije utakmice. Prošle godine bio sam u Rijeci na finalu Hajduk – Šibenik. Možda je ova odluka o povratku na dva finalna ogleda posljedica i zahtjevne organizacije te utakmice. Ali slažem se sa svojim kolegom iz Rijeke Željkom Sopićem da je mogla biti jedna finalna utakmica, recimo u Osijeku na Opus Areni gdje je najbolji ambijent. No što je tu je, moramo poštovati pravilo."

Mario Vušković VIDEO Počelo suđenje Vuškoviću za doping: Brani ga poznati odvjetnik, evo kad će konačna presuda divider

Dvije utakmice više idu u prilog kvalitetnijoj momčadi.

"Vjerujem u svoju momčad i u to da smo kvalitetniji, ali i Rijeka ima svoje adute. U jednoj je utakmici sve moguće, dok u dvije očekujemo malo veću razliku na našu stranu. Iako, naši dosadašnji međusobni ogledi ove sezone bili su zahtjevni."

Ovo će biti peti dvoboj Dinama i Rijeke u aktualnoj sezoni.

"Odlučivat će nijanse, trenutačna forma, kako je tko raspoložen. Nema tu nekih iznenađenja ni tajni u kojem god sustavu igrali mi ili oni. Vidjet ćemo, pokušat ćemo se najbolje prezentirati, nema problema s motivacijom, igra se za trofej i napravit ćemo sve da ga pokušamo osvojiti."

Dinamo je ove sezone, računajući i europske dvoboje, odigrao znatno više utakmica od ostalih hrvatskih klubova. Osjeća li se umor kod igrača?

"Ima slatkog umora, ali igramo za trofej. Rekao sam da ćemo napraviti sve, imamo još snage i unutarnjih rezervi."

Kako Dinamov trener gleda na suđenje u ovoj sezoni?

"Mislim da se na kraju sve izniveliralo. I mi se nekad bunimo, a i momčadi koje igraju protiv nas. Bili su tu i inozemni suci. Recimo, Daniel Siebert odsudio je kao da je u pitanju Liga prvaka, nisam ga ni primijetio, on mi je nekako ostavio najbolji dojam. Tu je i Fabio Maresca. I naši su suci dobri, ali kad je izišla VAR afera, stavio se maksimalan pritisak na njih. Iako ne vidim što su pogrešno dosudili, više se to odnosilo na njihovu međusobnu komunikaciju, ali to je isto kao da stavite mikrofon u naš ili vaš ured. Kako ćete komunicirati? Reći ćete: 'Dragi kolega, dodajte mi kemijsku olovku.'? To su gluposti. Mislim da su suci generalno odradili dobar posao, grešaka će uvijek biti, ali bitno je da nisu tendenciozne ni namjerne", zaključio je trener Jakirović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider